Jelenlegi hely

Különleges kastélyprogramok országszerte a hosszú hétvégére

Tavaszi szezonnyitó kastélyprogramokat találunk országszerte. Nem lehet kérdés, megyünk-e, inkább csak az, merre?

Az elmúlt években felújított magyar kastélyok és várak gazdag történetéhez köthetőek a tavaszi szezonnyitó rendezvények: fáklyás felvonulás és tűzgyújtás az Ördöglovas emlékére; török kori gasztrokalandok vagy lézerlövészet? Ezen a hétvégén minden lehetséges!

Bajna, Sándor–Metternich-kastély

Időpont: 2023.  április 29 - május 1., szombat-hétfő

A hosszú hétvégén napközben játéksziget várja a családokat. Vasárnap este fáklyás kastély- és parktúrán, valamint tűzgyújtáson vehetnek részt az érdeklődők gróf Sándor Móric, az Ördöglovas, a kastély volt urának emlékére. 

https://www.facebook.com/events/612507627115282

Keszthely, Helikon Kastélymúzeum

Időpont: 2023. április 29 - május 1., szombat-hétfő

Kultúr-Majális a Festetics-kastélyban! Velencei tükörterem, báltermek, lakosztályok, kocsik, hintók, automobilok az arisztokrácia életében... a hosszú hétvége alkalmával rendhagyó tárlatvezetésekkel, az ünnep alkalmával megnyíló északi szárny megtekintésének lehetőségével, lovasbemutatókkal és keresőjátékkal várják a vendégeket!

Részletes programokért KLIKK ide!

 

Tata, Esterházy-kastély

Időpont: 2023. április 29 - május 1., szombat-hétfő

A hosszú hétvégén minden nap 14 órai kezdettel a felújítás előtt álló épületrészek érintésével, tematikus kerti vezetésre várják az érdeklődőket!
A családok számára kincskereső játék a kastély kiállítótereiben, május 1-jén pedig a gyermekek anyák napi kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

További infók INNEN.

Füzérradvány, Károlyi-kastély

Időpont: 2023. április 30., vasárnap

Vegyen részt az immáron második alkalommal sorra kerülő Kastélykör Flow futóversenyen a füzérradványi Károlyi-kastély csodálatos parkjában! Versenyek indulnak 5, 10 és 20 km-es távokon is.

Részletek és versenykiírás ITT! 

Siroki vár

Időpont: 2023. április 30 - május 1., vasárnap-hétfő

Április 30-án egész napos bábkalanddal, zenével és egy asztali bábelőadással várunk mindenkit a Siroki várba!
Újra felelevenedik a török kor! Érdekli, hogy kávé vagy serbet mellett hogyan töltötték az idejüket az oszmánok?

Programokért KLIKK ide!

Forrás

Dég, Festetics-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Ugrálóvárral, arcfestéssel, finom falatokkal, valamint a kastélyban óránként induló érdekes tárlatvezetésekkel készül Magyarország egyik legbájosabb kastélya, a dégi Festetics kastély.

További INFÓK innen.

Füzérradvány, Károlyi-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Parktúra, lézerlövészet, vagy íjászkodás, kézműves foglalkozás, Camera Obscura sátor, tollaslabda, foci,... Örömteli, vidám majális a kastélyparkban!

INFOK a kastélyról és az eseményről ITT.

Majk, Kamalduli Remeteség

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Moldvai csángó táncház és tánctanítás a Pötörke Népművészeti Egyesülettel a Kamalduli Remeteségben, kössünk együtt szalagot a majki almafákra!

További infók ITT.

Forrás

Nádasdladány, Nádasdy-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Igai különlegesség lehet a Nádasdy kastély valaha volt lakóinak és vendégeinek életét kipróbálni azoknak, akik kíváncsiak a főúri életérzésre: romantikus csónakázás a kastély taván és biliárd party a kastély férfi szalonjában. Hamupipőke tanoda, Várromboló, Titkok ládája, Fogd ki a halat!, Ötödölő, Karikadobó, Célbadobó... A kastélyparkban népi játékok, ugrálóvár és lufibohóc várják a kisgyermekes családokat.  

A programokra ITT lehet bejelentkezni.

Somogyvár, Szent László Nemzeti Emlékhely

Időpont: 2023. május 1., hétfő

A történelem és a középkor szerelmesei különleges tárlatvezetésen vehetnek részt, ahol rengeteg érdekességre derül fény az apátság történetéből. A látogatóközpontban pedig kézműves foglalkozások lesznek, melynek keretében gyapjú ékszereket lehet készíteni.

Részletes programok, bejelentkezés ITT.

Sümeg, Püspöki Palota

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Barokk illúziókeltés a téma, két időpontban (10:30 és 14:00) is indítanak csoportokat, hogy különleges szempontból csodálhassuk meg a Püspöki Palota kiállítását. Hogyan használta a barokk az illúziókeltést, és vajon milyen hatást kelt bennünk ma? Ma is él a varázslat? Valamint Eiter István Nekem a Kis-Balaton... című fotókiállítás nyílik ugyanezen a hétvégén.

Programokért, aktualitásokért KLIKK ide.

Szabadkígyós, Wenckheim-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Vadvirágtúra és ehető növények megismerése parktúra Boldog Gusztáv természetvédelmi szakember vezetésével A túra keretében a résztvevők bejárják a kastélyparkban található vadvirágos réteket és megismerkednek az ehető növényekkel. További természetközeli programok is várják majd a látogatókat, Madárvilág és madárgyűrűzési bemutató a kastélyparkban április 30-án. Nyári nyitvatartási rendben fogadja látogatóit a Vendégségben Wenckheiméknél c. kiállítás.

Regisztrációért KATT ide.

Forrás

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére