Jelenlegi hely

Szekeres Adrien: Nem kell szupernőnek lenni minden egyes pillanatban

Egy végtelenül kedves, nyitott, őszinte embert ismerhetünk Szekeres Adrien személyében, aki boldog feleség, családanya és aki évről-évre dalaival elvarázsolja a közönséget. Karácsonyi készülődésről, ünnepekről, és a zenéről beszélgettünk:

Igaz még majdnem két hét van karácsonyig, de egy nő ilyenkor már lázasan él a nagy készülődésben, Te hogyan készülsz a karácsonyra?

Mindenki tudja rólunk, hogy nagy karácsony rajongók vagyunk. Alig várjuk az első adventi vasárnapot. Közösen lányaimmal koszorút gyártunk, díszítjük a házat és karácsonyi dalokat énekelünk.

Mennyire tartod fontosnak a fokozatos ráhangolódást az ünnepre, az adventi készülődést?

Minden kedves nőt, Anyukát, feleséget arra kérek stresszeljenek kevesebbet! Nem kell szupernőnek lenni minden egyes pillanatban. Mondjuk meg őszintén lehetetlen is. Legyen az adventi időszak örömteli. Nem kell 10 féle sütemény és 5 féle étel az asztalon. Magunknak is próbáljunk megfelelni. A nap végén a legfontosabb a családdal töltött idő és nem az emeletes torta.

Mennyire „melós” ajándékot választanod és kinek a legnehezebb, ha van ilyen?

Sokat beszélgetünk a gyerekekkel. Teljesen pontosan tudom mit szeretnének. És ha elfelejteném, írnak levelet a Jézuskának. A legközelebbi családtagoknak és barátoknak sem jelent soha problémát ajándékot vásárolni. Manapság gyakran elfelejtik az emberek, milyen fontos egymásra figyelni. Pedig kevés odafigyeléssel nem csak azt tudjuk meg mire vágynak a fa alatt. 

A karácsony illúzióját nehéz megtartani, vannak olyan módszereitek, amikkel a csodát még mindig be tudjátok varázsolni a gyerekek életében, hisz lányaid már elég nagyok 

Igen, Jàzmin már 13, Emília pedig 11éves.  Az illúzió nem éppen a legjobb szó szerintem, a karácsonyi csoda nem abban merül ki nálunk, hogy hiszünk, vagy nem. Arra tanítjuk a gyermekeinket, hogy milyen fontos a család, az összetartás és a szeretet. 

Fotó: Varga Zoltán I Smink: Kutasi Mariann I Haj: Papp Zsolt  I Styling: Peleskey Zsuzsa

Hogyan zajlik a karácsony 3 napja, szűk családban, vagy utazással, ingázással?

Sok pihenéssel, szűk családi körben. Ez pont az a pár nap, amikor nem koncertezem és teljes mértékben a családnak tudom szentelni a figyelmemet. Palacsintát sütünk reggelire, sétálunk, olvasgatunk és természetesen egész nap kihallatszik valamilyen zene. 

Van-e valamilyen különleges karácsonyi élményed gyerekkorodból vagy esetleg a saját gyermekeiddel kapcsolatosan?

Minden Karácsony emlékezetes, mióta megszülettek a gyermekeink. Az ő szemükben látni az örömöt, csodálatos. 

Ha jól tudom az életedben nagyon fontos a jótékonykodás, a gyermekek segítése?

Igen számomra nagyon fontos a jótékonykodás. Évek óta támogatom a Fészek Alapítványt, Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványt és a Magyar Hospice Alapítványt is. Mindegyik alapítvány nagyon keményen dolgozik, és én mindent megteszek, hogy minél sikeresebben tudjanak fejlődni és több támogatáshoz jutni. 

Fotó: Varga Zoltán I Smink: Kutasi Mariann I Haj: Papp Zsolt  I Styling: Peleskey Zsuzsa
 

"Minden kedves nőt, Anyukát, feleséget arra kérek, stresszeljenek kevesebbet! Nem kell szupernőnek lenni minden egyes pillanatban."


December 20.-án Kecskeméten lesz koncerted a Hírös Agóra Kulturális Központban, ami miatt már lázban égnek a rajongóid, mi az, amit hozol nekünk?

A koncert egy igazi családi kikapcsolódás lehet, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a nekik tetsző ünnepi dallamot. Nem marad ki az örök klasszikus, az Ave Maria, de a gyerekek kedvence, a Száncsengő csilingel című dal sem. A koncerten a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kísér, és fellépnek a Zenével a Rákos Gyerekekért Alapítvány tanítványai. Már alig várom!

A zene fontos része az ünnepnek, hol találkozhat még veled a nagy közönség a kecskeméti koncerten kívül?

Novembertől december végéig majdnem minden nap koncertet adok. Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy én 1 hónapon keresztül hangolódhatom az ünnepekre. Minden egyes koncert egy feltöltődés. 

Olvasóink számára mindig fontos és inspiráló kérdés, hogy egy ilyen sikeres nő, hogyan birkózik meg a munka és a család összeegyeztetésével?

Férjemmel, Gáborral annyit dolgozunk, amennyit jónak látunk. Nincs szabály, hogy mikor lehet, vagy mikor nem lehet dolgozni. Felesleges lenne tagadni, hogy egyek vagyunk a munkával. Természetesen a gyerekeink egyfajta irány. Például ebéd közben inkább Jázmin és Emília napjáról, az iskoláról beszélünk, ilyenkor nem a munkánkkal foglalkozunk. Hálás vagyok a családomért, de éppígy a hivatásomért is, hiszen közönség előtt állni egyfajta újratöltődés jelent számomra. Nagyon sok pozitív energiát kapok egy koncert alatt a rajongóktól. 

7 èv után megjelent új lemezed, mesélj nekünk róla

Ebben a rohanó világban alig van alkalmunk megállni, feltöltődni, hogy megnyugodjon a lelkünk. Az albumon csupa olyan dal szerepel, ami ebben segít. Bebizonyítjuk, hogy a zene hatalmas gyógyító erővel bír. 

 

M.Mariann

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére