Jelenlegi hely

Családi adókedvezmények: akár kéthavi plusz jövedelem

Varga Mihály szerint a családi adókedvezmények kiterjesztése az idén akár 13-14. havi fizetést is jelenthet a kiskeresetű családoknak. A nemzetgazdasági miniszter egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az érintettek a februári fizetésük kézhez vétele után érzékelhetik először a kedvezmények pozitív hatását.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a családi adókedvezmények kiterjesztése révén újabb 50 milliárd forint marad a családok zsebében, így 2014-ben a családi kedvezmények együttesen 230 milliárd forintot hagynak a gyermeket nevelő munkavállalóknál.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a családi adókedvezmény kiterjesztése 260 ezer családot érint. Így összességében az adó- és járulékkedvezmények összege eléri a 600 milliárd forintot, évente ennyivel marad több összesen a gyermekes családok pénztárcájában.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a tavaly elindított rezsicsökkentés is hozzájárul ahhoz, hogy a családoknál maradó jövedelem értéke nőtt, a tavaly szeptemberben elkezdett pedagógus béremelés pedig növelte a pedagógusok jövedelmét, és ez idén is folytatódik.

Varga Mihály számpéldákkal mutatta be, hogy a január elsejétől érvényesített családi kedvezmény-kiterjesztés mennyivel növeli a gyermekes családok jövedelmeit. Elmondta: január elsejétől, ha valaki nem tudja érvényesíteni a 16 százalékos szja-ból a családi kedvezményt, akkor a 7 százalékos egészségügyi, illetve a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is levonhatja a családi kedvezményt.

A miniszter elmondta: egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos, összes jövedelemmel rendelkező család havi 5600 forinttal több pénzzel gazdálkodhat,  egy háromgyermekes, bruttó 100 ezer forint keresetet kapó család havi nettó 17 ezer forinttal több pénzzel rendelkezik majd, egy több gyermekes, bruttó 200 ezer forintos jövedelemmel rendelkező család havi 34 ezer forinttal több pénzből gazdálkodhat.

A miniszter tájékoztatóján több budapesti pedagógus is saját példáján, családja keresetén mutatta be, mennyivel többet kapnak idén februártól a családi kedvezmények igénybe vételével.
 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére