Jelenlegi hely

Videókészítés kurzus gyerekeknek - hogy kell elképzelni?

Tudtad, hogy a tartalomkészítők percenként körülbelül 500 millió videót töltenek fel az egyik legnagyobb digitális videómegosztó portálra, a YouTube-ra? A videózás és a videókészítés az egyik legfontosabb médiummá nőtte ki magát napjainkra, amely lehetővé teszi a legfiatalabbak számára is a kreatív önkifejezést. Nem mindegy azonban, hogy ezt milyen tudás és tapasztalat birtokában teszik.

Szerencsére már vannak olyan tanfolyamok, amelyek támogatják a fiatalok ezirányú ambícióit és érdeklődését. A Videókészítés kurzus gyerekeknek tanfolyam remek példa erre, hiszen kifejezetten a 10-18 éves korosztály számára alakították ki. A tanfolyam a videókészítés elméleti alapjaitól, a különböző filmműfajokon át, a videózás és az utómunka gyakorlati technikájáig kézen fogva vezeti a diákokat. A lurkók kis létszámú csoportokban, tapasztalt oktatóktól, nyugodt tempóban sajátíthatják el a filmkészítés folyamatát. Függetlenül attól, hogy gyermeked filmes karrierről álmodik-e, vagy csak hobbi szinten érdeklődik a videókészítés iránt, mindenképp érdemes támogatnod ezt a szenvedélyét. Alábbi cikkünkből megtudhatod hogyan.

Miért ajánljuk a videókészítés kurzust gyerekeknek?

A Videókészítés kurzus gyerekeknek egy speciális tanfolyam, amely kifejezetten a 10-18 éves  korosztály számára alakították ki. A kurzust olyan szemléletben építették fel, hogy mind tartalmilag, mind pedig az intenzitását tekintve megfeleljen a gyerekek speciális igényeinek. 

A Videókészítés kurzus gyerekeknek napjaink egyik legfontosabb médiumára, a videókra fókuszál és megtanítja a diákoknak hogyan készítsenek minőségi tartalmat. A kurzus végére a gyerekek képesek lesznek videókon keresztül kifejezni magukat - és elmondani történeteiket -, legyen az dokumentumfilm, egy kreatív reklám vagy a manapság nagy népszerűségnek örvendő vlog. 

Melyek a kurzus fő témái?

A diákok a videókészítés elméleti alapjaitól a technikai és gyakorlati készségekig minden szükséges tudást elsajátíthatnak, amely elengedhetetlen feltétele a minőségi videós tartalmak készítésének.

A Videókészítés kurzus gyerekeknek tanfolyam három fő téma köré csoportosul:

  1. Bevezetés a videókészítés és -vágás alapjaiba 
  2. Az utómunka folyamatai, a különféle vágási technikák és stílusok megértése
  3. A különböző filmműfajok ismerete

Egy-egy kurzus alatt a gyerekek megtanulják a videókészítés alapjait és megismerik a különböző filmműfajokat. A tanfolyam gyakorlati szakaszában pedig a szerkesztési technikákat és filmtrükköket sajátítják el a diákok, így szerezve átfogó tudást a filmkészítéshez. A tanítás módszertana minden esetben a gyerekek tudásszintjéhez és igényeihez igazodik. 

Fontos tudni, hogy a Videókészítés kurzus gyerekeknek tanfolyam elvégzéséhez nincs szükség semmilyen előképzettségre vagy előzetes tudásra. 

Mennyi ideig tart a kurzus és milyen képzési formák közül lehet választani?

A Videókészítés kurzus gyerekeknek egy iskolai félév hosszúságú tanfolyam, amely tantermi képzési formában elérhető a diákok számára. A tanfolyam kis létszámmal indul annak érdekében, hogy az oktatók minden gyermek számára elegendő figyelmet tudjanak biztosítani. 

Videókészítés kurzus gyerekeknek: mire lesz szüksége a diákoknak? 

A Videókészítés kurzus gyerekeknek nem igényel drága technikai eszközökbe való befektetést. 

A tantermi oktatás esetén a diákoknak mindössze egy videózásra alkalmas eszközt kell magukkal vinniük az órákra, ami lehet egy tablet, GoPro kamera, de akár egy mobiltelefon is. Ezen kívül csak egy fülhallgatóra és jó hangulatra lesz szükségük. 

Összefoglalás

A digitális alkotó kurzusok - és azon belül a Videókészítés kurzus gyerekeknek - számtalan lehetőséget nyitnak meg a fiatalok számára. Akár a filmes karrier megalapozása, akár a hétköznapi videók professzionálissá alakítása a cél, ez a kurzus remek választás számukra.

A Videókészítés kurzus gyerekeknek tanfolyam kifejezetten a 4-12. osztályos nebulók számára készült, a nekik megfelelő tempóban és eszközökkel tanítja meg nekik a filmkészítés elméleti és gyakorlati fortélyait. Ha szeretnéd, hogy gyermeked képes legyen tehetségét kreatív történetmeséléssel kamatoztatni, ezzel a tanfolyammal nem nyúlhatsz mellé.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére