Jelenlegi hely

Lakatokkal fejezték ki: családban élni jó!

 

A Pécsimami Közhasznú Egyesület idén harmadik alkalommal rendezi meg a „Pécsimami Napok” programsorozatot, melynek keretében a család és a gyermekvállalás megbecsülését kifejező sétára került sor május 4-én.

Az, hogy a szerelmesek az összetartozásukat jelképező lakatot helyeznek el, már régóta hagyomány Pécsett: az egyesület ezt a szokást értelmezte át, hiszen minden nagy lakatra annyi kis lakat került, ahány gyermeket a pár nevel.

 

Fotó: Bublik Róbert
 
 A pécsi Janus Pannonius utcai lakatfalhoz vezető sétán az egyesület felhívására több mint ötvenen vettek részt. A szülők és gyermekeik nevével, valamint a „Családban élni jó!” felirattal ellátott lakatokat az egyesület a Nemzeti Erőforrás Minisztérium családbarát közgondolkodás népszerűsítésére kiírt pályázata keretében, pályázati forrásból biztosította.

 


 
A résztvevőknek nem volt könnyű dolga: a 2010-ben bővített lakatfal mára szinte teljesen megtelt. Ezért hirdetett pályázatot az önkormányzat a lakatfal fejlesztésére, melyre negyven pályamunka érkezett. Az egyesület célja, hogy a pályázat eredményeként megújuló lakatfal ne csak küllemében, hanem szerepében is változzon: az ifjú szerelmesek mellett a gyermeket nevelő párok is magukénak érezzék azt.

 


 
A családok bővülésével a nagy lakatokra kerülő kis lakatok száma is nőni fog, így a gyermekvállalás, mint érték, mindenki számára láthatóvá válik.
 

A III. Pécsimami Napok programsorozata a párok közös sétájával lezárt szülőtámogató és párkapcsolat erősítő előadások után vidám családi délutánokkal folytatódik május 18-án és május 19-én.
 
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére