Jelenlegi hely

Karneváli virágos programok, ha a felvonulást kihagyod

A Debreceni Virágkarnevál mozgalmas és hangos felvonulása mellett rengeteg különleges virágos program van még a városban, csokorba gyűjtöttük őket.

Van aki kevésbé a nyüzsgés, mint az elmélyülős, alkotós programok, vagy épp a látványos virágokból készült alkotások, különleges élő példányok között sétálgatva érzi jobban magát. Idén lesz rá bőven lehetőség! Virágkötészeti verseny, minden ami virág azaz Botanica Expo; szabadtéri alkotások vagy közös virágültetés egyaránt gazdagítja a virágkarneváli hangulatot.

Virágszigetek

Időpont: 2023. augusztus 14 – 20.
Helyszín: Debreceni Egyetem (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.)

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve. A szigetek növényvilágát a Botanikus Kertben található növények és az erre a célra nevelt cserepes virágok adják. Mindhárom sziget szelfipont-ként is működik.

A szigetek mellett a szökőkút szobrai is virágköntöst kapnak.

Tervező: Bíró József okleveles kertész; Kivitelező: UD Praktika Kft

Virágos város

Időpont: 2023. augusztus 14 – 20.
Különböző helyszíneken a városban: Nagytemplom / Kossuth tér / Emlékkert / Dósa Nádor tér / Aranybika / Kölcsey Központ / Déri tér / Debreceni Kultúrpark / Egyetem tér

Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel a karneváli héten: fotózkodás hatalmas pillangószárnnyal; kézzel készült, egyedi virágdíszt kap az Emlékkert kerítése az Immánuel Otthonnak köszönhetően; a Debreceni Egyetem Főépülete előtt nemcsak a botanikus kert világa elevenedik meg, de a köztéri szobrok is virágos ruhát öltenek. A Kálvin téren a Krones és az Alföldi Nyomda támogatásának köszönhetően virágzó villamosmegállók fogadják az utasokat, Idén 30 virágtoronnyal és 10 virágos információs táblával is gazdagodik a belváros.

Virágos programok a Karakter kávézóban

Időpont: 2023. augusztus 16 - 18.
Helyszín: Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó (Emlékkert, 4026 Debrecen)

Programok:

Augusztus 16.
17:00 Természettár foglalkoztató gyerekeknek. Öltöztesd fel virágokkal, és vidd magaddal a madárkákat!
18:00 A biblia növényei, virágai – Váradi Zoltán, a Természettár megálmodójának előadása

Augusztus 17.
17:00 Virágos CSAK Design vásár
18:00 Asszony, ház, kert, szóda – beszélgetés Petrik Adrien építésszel, íróval

Augusztus 18.
16:00 „Félre a maszkot!” – irodalmi beszélgetéssorozat Szabó Magda még halála után 15 évvel is tanít minket.

Botanica Expo 2023

Időpont: 2023. augusztus 18., 15:00
Helyszín: Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

Az augusztus 18 – 20-a között zajló 3 napos virág- és kertészeti kiállítás és vásár színes programokkal – többek között kertépítéssel, virág-és kertgondozással, továbbá környezetünk védelmével és fenntarthatósági praktikákkal kapcsolatos előadásokkal, pozsgás és kaktusz vásárral, szobanövény különlegességekkel és növény cserebere ponttal – várja az érdeklődőket.

Részletes programok ITT

Virágudvar

Időpont: 2023. augusztus 18., 15:00
Helyszín: DEMKI Ifjúsági Ház (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.)

A rendezvényen kézműves foglalkozásokkal, fotófallal és arc-festéssel várják a kicsiket és nagyokat, továbbá számos helyi tánccsoport bemutatóját nézhetik meg a látogatók: lenyűgöző tűztánc, rúdtánc, légtánc és akrobatikus showtánc elemekkel kápráztatják el az érdeklődőket. Az este folyamán színpadra lép Luca Balduccio szicíliai énekes, a Gusto Cubano és Krisz Rudi is.

Részletes programok ITT

Botanica Kupa – II. Nemzetközi Virágkötészeti Verseny

Időpont: 2023. augusztus 18 – 19., 17:00
Helyszín: Aug. 18., 17.00 óra – Virágpiac; Aug. 19. , 9.00 óra - Kölcsey Központ

E nem mindennapi verseny lehetőséget biztosít a különböző országokból érkező virágkötők számára, hogy a nagyközönségnek is bemutathassák kreativitásukat és mesterségbeli tudásukat.

Világok Virága – Rózsaültetés az összefogás jegyében

Időpont: 2023. augusztus 18., 18:00
Helyszín: Székelyek parkja (4032 Debrecen, Medgyessy stny. 8.)

„A rózsa: a szeretet nyelvének virága.”– Amelia Dashwood

Már évek óta hagyomány a Debreceni Virágkarnevál idején, hogy a világ különböző tájairól érkező művészeti csoportok a magyar fellépőkkel közösen ültetik be a Székelyek parkját a hungarikumként ismert szőregi rózsával, egy-egy maréknyi termőföldet hozva saját hazájukból is.

A közösségi rózsaültetés felhívja a figyelmet, hogy a megértés egyetemes nyelvén kommunikálva békében és harmóniában élhetnek együtt a legkülönfélébb emberek.

KÖZREMŰKÖDNEK: Erdős Fruzsina (ének) / Bíró Zenekar / Debreceni Népi Együttes

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére