Jelenlegi hely

Hátrakötött kézzel lekváros kenyérevés, vidám gyerekek, fesztivál hangulat....Miért gyereknap a gyereknap?

Színes lufik, zsákba ugrálás, kötélhúzás, hátrakötött kézzel lekváros kenyérevés, vidám gyerekek, vidám szülők, fesztivál hangulat…, Bizony, szeretettel gondolok vissza ezekre a felhőtlen boldog gyereknapi emlékekre.

A gyerekek már egészen hamar tudják, hogy május utolsó vasárnapja valami különlegeset tartogat a számukra. De azért mégse az egymást túllicitáló ajándékokról szóljon, tegyük tényleg kicsit különlegessé, emlékezetessé ezt a májusi vasárnapot!

Természetesen ajándékozzuk meg őket, de ne a tárgyakra helyezzük a hangsúlyt, (mondom én, aki idén kivételesen egy trambulint vett a gyerekeinek, na de nincs minden évben ilyen :)) hanem olyan együttlétet tervezzünk, amit máskor nem szoktunk, vagy a megszokott programokat „dobjuk fel” valamivel!

Elmehetünk közösen egy gyerekeknek szóló rendezvényre, ahol ő van a középpontba, de figyeljünk rá, hogy tényleg együtt legyünk és ne csak egymás mellett, morogva, hogy haladjunk már, nem kell az neked, ne kiabálj…és hasonlók.

Vagy menjünk el kirándulni, annyi felfedezésre váró szuper hely van Magyarországon:

És ha a fővárost akarjátok felfedezni​:

De ha nem tudjuk elvinni valami klassz, városi rendezvényre, akkor rendezzünk neki otthon gyereknapot. Díszítsük fel a lakást lufival, csináljunk otthon kötélhúzást, célba dobást, zsákba futást (persze csak ha, kertes házban lakunk) vagy csináljunk olyat, amit nem szoktunk, építsünk sátrat, süssünk neki tortát, együnk lekváros kenyeret hátrakötött kézzel. Bármit, a lényeg, hogy érezze a gyerek, hogy fontos, hogy ez egy különleges nap számára! Hoztunk nektek tippeket is hozzá: Játsszunk a gyerekkel otthon!

És ne felejtsük azt sem el, hogy a tinédzser gyerek is gyerek! Meg fogják hálálni ezt a napot, hiszen, majd, ha nekik lesz családjuk, ők is fontosnak érzik, hogy ezt a napot különlegessé tegyék számukra!

A Gyereknap nem új keletű divat, hogy minél többet költsünk, ez valami egészen másról szól, másról kell, hogy szóljon.

Nemzetközi Gyermeknapot világszerte tartanak, bár a legtöbb országban június 1-én köszöntik az apróságokat - ezt a dátumot 1925-ben, a genfi Gyermekjóléti Konferencián jelölték ki. Az első ünnepet 1920-ban rendezték Törökországban, majd 1954-ben tett javaslatot az ENSZ közgyűlése az Egyetemes Gyermeknapra, melynek célja, a világ gyermekeinek testvériségéről történő megemlékezés, a kölcsönös megértés, és a gyermekek jólétéért folytatott szakadatlan küzdelem.

Elsőként hazánkban az Országos Gyerekvédő Liga rendezte meg a gyereknapot, 1906-ban. Majd 1931-ben, szintén májusban rendezték meg a gyermekek hetét, Magyarországon mai formájában – május utolsó vasárnapján - 1950 óta ünneplik a Gyermeknapot.

A Gyereknap több üzenetet is hordoz, felhívja a figyelmet a gyerekek jogaira, sajátos értékeikre és világukra, rajtunk áll, hogy milyen jövőt teremtünk nekik!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére