Jelenlegi hely

Folytatódik a Kajla program és a Reformkor nagyjai

Hamarosan megérkeznek az iskolákba a Kajla útlevelek és a Reformkor nagyjai program matricagyűjtő-albumai, amiben a reformkor hőseinek életét lehet megismerni játékos formában. Az óvodások pedig mostantól saját ovis Kajla útlevélbe gyűjthetik a pecséteket.

A Kajla-pecséteket egyre több család gyűjti országszerte 2019 óta, ebben az évben pedig rekordot döntött az utazások száma. A MÁV, a Volán, a GYSEV, a MAHART Passnave és a BAHART járatai is igénybe vehetők Kajla-útlevéllel, amellyel az idei őszi szünetben is ingyenesen lehet utazni. Kajla figurája mára jól ismert  és kedvelt márkává vált, sokan keresik a hozzá kapcsolódó kedvezményeket és játékokat.

Mostantól az óvodás korú gyerekek is gyűjthetik országszerte a Kajla pecséteket.

Az ovis útleveleket a kajla.hu oldalon október végétől lehet igényelni, ezeket a Magyar Posta juttatja el a gyerekek számára, de a Tourinform irodákban is megtalálhatóak lesznek.

Hamarosan ismét elérhetőek lesznek a Kajla országjáró kiadványok is, a füzeteket szintén a Tourinform irodáiban szerezhetik be az érdeklődők.

 

A Reformkor nagyjai program új hősökkel és matricagyűjtő-albummal várja a gyerekeket

A 2023. márciusában elindult Reformkor nagyjai program eddigi legizgalmasabb állomásához érkezett. Minden 2., 3. és 4. osztályos diák saját matricagyűjtő-albumot kap, melyeket a napokban szállítanak az iskolákba a Kajla útlevelekkel együtt.

Így közel 300 ezer diák és családjaik ismerhetik meg a reformkort és a reformkor kiemelkedő alakjainak életét.

A gazdagon illusztrált album 16 reformkori hőst mutat be, és a gyerek karakterek matricáit gyűjthetik benne a diákok.

Ezeket a matricákat a tanárok tetszés szerint motivációs eszközként is használhatják.

A gyerekek animációs videókat nézegetve és a mobilapplikáció játékain keresztül eddig 8 reformkori hőssel ismerkedhettek meg. Májusban az osztályok számot adtak megszerzett tudásukról a Reformkori Sulikupán. A versenyen több ezer diák játszott egyszerre, élő online közvetítésben, Szente Vajk műsorvezetésével, az ország különböző pontjairól. A legjobb 3 osztály reformkori osztálykirándulást nyert.

Egy felmérés szerint a programnak, videóknak köszönhetően a résztvevő gyerekek kivétel nélkül mind tudják már, hogy Brunszvik Teréz alapította hazánkban az első óvodát, hogy Semmelweis Ignác az anyák megmentője, hogy Pollack Mihály híres építész, hogy a reformkor építészeti stílusa a klasszicizmus - és azt is, hogy mi jellemzi a klasszicista építészetet.

Mindezt úgy, hogy szórakoztató videókat nézegettek, és egy mobilapplikációval játszottak. Minden megkérdezett kisdiák talált magának példaképet a hősök között, és nagyon várja a folytatást.

Októbertől további kilenc reformkori hőssel bővül a program. Kik ők? Barabás Miklós, Batthyány Lajos, Deák Ferenc, Gervay Mihály, Görgei Artúr, Kossuth Lajos, Vörösmarty Mihály, Wesselényi Miklós és Zichy Antónia.

A hosszabb távú tervek része egy gyerekeknek, családoknak szóló, interaktív reformkori kiállítás is, és egyéb meglepetések.

További információ: A Reformkor nagyjai  Kajla

Forrás: sajtóközlemény

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére