Jelenlegi hely

Az év fagyija: mascarpones túrókrém sós karamellel

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. 

Idén 95 fagylalt nevezett be a megmérettetésre. Kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. 

A benevezett fagyikat három kategóriában, tizenöt fős szakmai és hat fős Közönség zsűri pontozta. A szakmai zsűriben neves cukrászmesterek értékeltek, a Közönség zsűri tagjai voltak:

- Tarján Zsófia - a közkedvelt szegedi Honeybeast együttes énekese
- Risztov Éva – olimpiai bajnok úszó
- Czippán Anett – televíziós műsorvezető
- Marko Krivokapic - a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője
- Suhajda Krisztián - borász
- Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista

A rendezvény folyamán zenés szórakoztató programok, kedvezményes fagylalt kóstolók várták a vendégeket. Az eredményhirdetést követően koncertet adott Tarján Zsófia, a Honeybeast együttes énekese. A koncert után a látogatók 100 Ft/gombóc áron kóstolhatták meg a versenyre nevezett fagylaltkülönlegességeket. 

VERSENYEREDMÉNYEK

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye:

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

  • Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Mascarpones túrókrém sós karamellel - Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

  • Ezüstérem: A napfény íze – Varga Tamás (Amaretto Fagyizó, Győr)

  • Bronzérem: Azték arany – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

„II.” kategória: alapanyaggyártók, -forgalmazók versenye:

  •  Arany: Krémsajt fagylalt sós-tejkaramellával és sült almával – Andok Tamás (Nectar Kft., Budaörs)

  • Ezüst: Ikrényi mézes napsugár fagylalt – Nits Bence (Tutti Élelmiszeripari Kft., Rábapatona)

  • Bronz: Mézes krémes feketeribizlivel – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft., Budapest)

„M” kategória: „Mentes” fagylalt, azaz „hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt” kategória, szabadon választott ízben:

  •  Arany: Paleo feketeribizli fagylalt – Erdélyi Balázs (Frer Cukrászda, Budapest)

  •  Ezüst: Banános málna – Kirschner Zoltán (Gelato Italiano Kft., Környe)

  •  Bronz: Sós pisztácia pirított magvakkal – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

  • Eszenyi Ferenc közönségdíjas (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)
  • Barackos túrós pite fagylalt – Csap Szabolcs (Andretti Cukrászda, Budaörs)

„I Love SZEGED” díjas fagylalt:

Narancsos-bazsalikomos csokoládé – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó, Sóskút) 

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

A hóemberek világnapját január 18-án ünnepelhetjük, és ez kiváló alkalom arra, hogy kreatívan és vidáman töltsük el a napot. Íme néhány ötlet, hogyan lehet ezt a napot emlékezetessé tenni:
Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

A hóemberek világnapját január 18-án ünneplik. Azért esett erre a napra a választás, mert a 18-as szám vizuálisan emlékeztet egy hóember formájára: a "1" a kezében lévő seprűre, a "8" pedig a két hógolyóból álló testére.
Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Tudom hihetetlen, hogy én ennyire félek tőle…, persze, mert te tudod, hogy nem bánt, látod, hogy szép és színes, és fel is készülsz rá, de én nem! Én minden felkészülés nélkül kapom ezeket a hangokat, amire nem úgy reagálok, mint egy ember, hanem szaladok… hogy hová? Nem tudom!
Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Az ünnepi időszak tökéletes alkalom arra, hogy különleges finomságokkal lepjük meg magunkat és szeretteinket. Mi lehetne jobb, mint egy saját készítésű likőr, ami egyszerre melengeti a szívet és csempész egy kis luxust a mindennapokba? Négy egyszerű, de ínycsiklandó receptet hoztunk, amelyek garantáltan feldobják a szilvesztert – akár egy vidám összejövetel, akár egy meghitt, kanapén töltött este a terv.
Ugrás az oldal tetejére