Jelenlegi hely

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.

Végre javában tombola nyár, előkerülnek a bőröndök és sokan indulunk el kisebb, nagyobb nyaralásokra.

Izgatottan csomagolunk, gyártjuk a listákat, hogy nehogy itthon maradjon valami. De itt álljunk is meg egy percre!

Te szoktál a bőröndbe tenni csábító fehérneműt, apró meglepetést kedvesednek? Szoktál arra gondolni, hogy a nyaralás alatt hogyan is csábíthatjátok el egymást?

Nos, már hallom is a kérdésedet: oké de HOGYAAAAN? Hiszen ott vannak a gyerekek, egész nap együtt vagyunk.

Hiszem azt, hogy egy kis kreativitással, előre tervezéssel számtalan újdonságot lehet belevinni egy vakációba még úgy is, ha ott vannak velünk a gyerekek. Hiszen a lényeg az, hogy együtt vagyunk, jól érezzük magunkat, végre lazíthatunk.

A gyerekek számára a legnagyobb örömöt az együtt töltött idő, közös élmények begyűjtése jelenti. Hihetetlen képességük van arra, hogy kiszúrják ha mi lelkileg padlón vagy éppen a fellegekben járunk. Megérzik és át is veszik rezgéseinket. Éppen ezért ha ti, mint szülők jól érzitek magatokat, ez rajtuk is látszani fog. Ezért is gyűjtöttem csokorba pár ötletet, melyekkel egy kicsit magatokra is gondolhattok egy nyaralás során.

Mutatom most az én trükkjeimet a romantikázásra, melyek közül biztosan ti is megtaláljátok a nektek valót.

1. Közös romantikázás

Elsőre talán ellentmondásos lehet az ötlet, de higgyétek el, a gyerekek nagyon is élvezik a különleges közös programokat. Ha elég nagyok már, akkor akár nyugodtan bevonhatjátok őket a szervezésbe, előkészületekbe. Legyen szó egy közös gyertyafényes vacsoráról, vagy csónakázásról egy közeli tavon. A közös kis titok megtartása is jó móka a kicsik számára. Így közösen élhettek át romantikus pillanatokat, melyekből mindegyikőtök töltődni fog, az már biztos.

2. Szállás kiválasztása

Már a nyaralás tervezésekor célszerű feltérképezni, hogy az adott szálláshelynek milyen szolgáltatásai vannak a gyerekeknek. Pl. játszóház, klubok, gyermekmegőrzés… Érdemes úgy választani, hogy legyen lehetőség fél- egy órára igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat. Nincs az a gyerek, aki nem élvezné ezeket a foglalkozásokat, hiszen játszhatnak, kortársaik között lehetnek. Ti pedig kihasználhatjátok a felszabadult kis időt.  Szintén jól jöhet a terasz, ahova kiülhettek egy jót beszélgetni könnyed témákról, mikor már elaludtak a gyerekek. De akár egy hát-, vagy talpmasszázs a lemenő nap fényében is okozhat romantikus pillanatokat.

A szoba kiválasztásánál praktikus lehet, a térelválasztó vagy az egymásba nyíló szobák lehetősége. Így mindenkinek meglesz a privát kis szférája, de mégis együtt vagytok.

3. Segítség

Ha családdal vagy barátokkal mentek, akkor biztosan akad, aki bevállalja a gyerekfelügyeletet néhány órácskára. Remek lehetőség egy közös sétához, vacsorához vagy egy kis összebújáshoz.

4. Csábítás

Attól, hogy családosan mentek nyaralni, még belekerülhet pár csábító fehérnemű a bőröndbe. Ha nincs lehetőség konkrétan bevetni, akkor is lehet rá célozni, hogy éppen mi van rajtad. Ez a kis izgalom, játékos huncutság szintén fokozhatja a hangulatot. Ugyan is forró képzeletbeli pillanatokat okozhat az is, ha felajánlod kedvesednek, hogy bekened naptejjel a hátát. Közben pár forró mondatot is suttogj a fülébe.

5. Meglepetés

Apró kedvességek, meglepetések szintén okozhatnak romantikus pillanatokat. Tudod, mikor érzed egy apró mozzanatból, fél mondatból, hogy ez neked szól, amitől még a lelked is mosolyog. Lehet ez egy üveg pezsgő, különleges csokoládé, egy wellness vagy masszázsélmény, vagy akár a kedvenc esetleg esküvői dalaitok gyűjteménye.

Nos, kedves Olvasóim, láthatjátok, hogy egy kis kreativitással igen sok lehetőség van arra, hogy közös pillanatokat, élményeket élhessetek át. Ez nem pénz kérdése, inkább egy kis adag kreativitás kell hozzá. Ha hosszú évek óta együtt vagytok, akkor biztosan jól ismeritek egymást.  Gondoljátok végig az indulás előtt, hogy minek is örülhetne kedvesetek és vessétek be abban a pár együtt töltött napban.

Jó pihenést kívánok nektek, 

Ihász Anita
Mylovelynotes - párkapcsolat pezsdítés kreatívan
Randikaland könyv szerzője
– egy rendhagyó könyv, amelynek minden házastárs polcán ott lenne a helye

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Ugrás az oldal tetejére