Jelenlegi hely

Nézd meg az 50 természetfotót! - Online tárlat nyílt Máté Bence képeiből

Évzáró online fotókiállítást nyílt Máté Bence képeiből, ami a természet csodáiról szól. 

Tavaly a magyar városok terein láthattuk a szabadtéri kiállításait. A Kék Bolygó Alapítvány több mint 600 képből készített egy szabadon böngészhető online tárlatot, amely 50 fotóból áll.

Máté Bence természetfotós, a BBC világverseny történetének legeredményesebb fotósa. Az egyetlen ember, akit az Év Ifjú Természetfotósának és az Év Természetfotósának is megválasztottak a világon, illetve egyidőben a verseny minden ranglistáját vezeti.

Számos eredménye mellett nemzetközi hírnevet a széles körben elterjedt különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével szerzett. A 35 éves művész és természetvédő 20 éve fotózik. 2010-ben és 2019-ben is átvehette a természetfotósok Oscar-díját.

Csodáld meg az 50 természetfotót!

Máté Bence gondolatai:

„Mondjunk le a végtelen pazarlásról, csodáljuk a környezetünket, hiszen csak annyi dolgunk van, hogy megóvjuk olyan állapotban a természetet, ahogy kaptuk.”

„Egy jó természetfotó technikailag tökéletes, újszerű, megismételhetetlen, és hitelesen tükrözi a mondanivalóját. Élőlények fotózásánál azok a fotós által okozott ingerekre saját, szabad akaratukból reagálnak. A photoshopos utómunka csak arra hivatott, hogy a fotó minél élethűbben adhassa vissza a valóságot.”

„Ha tőlünk sokkal szegényebb országokban boldogabbak az emberek, akkor felmerül a kérdés, hogy mit rontunk el? A természettől eltávolodott kapcsolatunkat átértékelve lehet rajta változtatni, egyszerűen csak ki kell menni egy erdőbe és észrevenni az apró csodáit. Egy gyereknek gyakran sokkal nagyobb élmény lehet a szüleivel gombát szedni vagy találni egy szarvasagancsot, mint egy többmilliós ajándék.”

Forrás: Kék Bolygó Alapítvány/Máté Bence online kiállítás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére