Jelenlegi hely

A sminktetoválásról

A sminktetoválás manapság egyre népszerűbb szépségipari szolgáltatás. Minden hölgy szeretne szebb, tökéletesebb lenni. Nézzük, mit mond a szakember, mire figyeljünk mindenképp, ha ezt a kozmetikai beavatkozást választjuk.

Schneider Mirjána kozmetikus mester, oktató, aki sminktetováló trénerként nemcsak, hogy műveli, de több éve oktatja is a tetoválás mesterségét.

Hogy látod, miért lett ennyire népszerű a hölgyek körében a kozmetikai tetoválás?

Magyarországon kb. 25 éve indult hódító útjára a sminktetoválás. Akkor egészen más volt az eljárás célja, mint napjainkban. Innen ered az elnevezés is, hiszen azok a hölgyek tetováltattak, akik napi szükségletként erős sminket viseltek. Egy szemhéjkontúr azért vált szükségessé, mert felváltotta a szemkihúzást, egy szájkontúr betetoválása segítette a rúzsozást. Azóta folyamatos fejlődés zajlik, s az évek alatt megváltozott a sminktetoválás célja, technikai megvalósítása és a felhasznált anyagok minősége. Már nem csak erős smink megjelenítésére szolgál, hanem előtérbe került a természetes hatás elérése és sok olyan kreatív technika alakult ki, melyekkel egészen speciális eljárások is végezhetőek. Többek között pigmenthiányt, hajhiányt, műtéti hegeket lehet optikailag korrigálni ezzel az eljárással. A tetoválás legnagyobb vonzereje, hogy lehetőséget kínál arra, hogy ami halvány azt hangsúlyosabbá, ami nem túl előnyös, szebbé tegyük, s így az arc dekoratívabbá válik. 
 

Hogyan zajlik pontosan az eljárás és mennyire tartós eredményre számíthatunk?

Az eljárás során pigmenteket juttatunk a bőrbe speciális sminktetováló géppel, ami egyénenként változó mértékű kellemetlenséggel jár, ám jól képzett szakembernél nem kell tőle tartani. Mivel a bőr felső rétegébe kerül a festék, a tetoválás élettartama tartós, kb. 2-5 év, de nem örök érvényű! Ez azért nagyon fontos mert az idő múlásával változik az arcunk, az izlésünk, a személyiségünk  és emiatt nagyon fontos, hogy a tetoválásunk is változtatható legyen. Véleményem szerint akkor szép egy sminktetoválás, ha az nem túlzó, hanem az arc egésze válik harmónikusabbá általa.

A mindennapokban igényel-e bármilyen speciális odafigyelést egy tetoválás?

Otthoni ápolás tekintetében a frissen elkészült  tetoválás igényel fokozott körültekintést és ápolást. Erről az eljárást végző szakembertől minden esetben kérjünk pontos útmutatást. A gyógyulás után a hétköznapokban már külön odafigyelést  nem igényel a sminktetoválás, de a bőrben kialakuló színárnyalatot, tartósságot befolyásolhatják különféle belső és külső tényezők.

Kinek ajánlod ezt a szépészeti beavatkozást?

A tetoválás mindenkinek ajánlható, aki szeretné a szemöldökét, szemhéját, száját szebbé tenni, mert például nem elég hangsúlyos és unja hogy mindig festenie kell, vagy nem elég előnyös a természetes vonalvezetése. Mindez minimális változtatással harmónikusabbá tehető. Például egy szép szájtetoválással, amely már nemcsak kontúr, hanem egyben satírozott is, teljesen természetes hatás érhető el. Egy szép szálas szemöldök pedig észrevétlenül teszi kifejezőbbé az arcot. Mindenki saját maga dönthet arról - a szakemberrel egyeztetve- , hogy mennyire szeretne természetes hatású végerdményt, vagy látványos sminkelt hatású tetoválást viselni a mindennapokban.

Mire figyeljünk mindenképp, ha a sminktetoválás mellett döntöttünk?

Amikor az elképzelés megszületett, fontos a jó szakember kiválasztása, ezért ne sajnáljuk az időt és energiát erre! Tájékozódjunk, hogy mennyire tapasztalt az illető, milyen eszközzel és anyagokkal dolgozik, milyen referenciákkal rendelkezik. A kiválasztott szakemberhez menjünk el egy előzetes konzultációra - ami általában ingyenes-, mert lehetnek olyan élettani tényezők, amelyek hosszabb vagy rövidebb időre akadályai lehetnek a tetoválás elkészítésének. Emellett a konzultáció során tudjuk megbeszélni a megvalósítás lehetőségeit és az eljárás menetét. Mindez azért fontos, mert az elkészült munka elkísér bennünket a következő néhány év során és nagyon fontos, hogy valóban azt kapjuk, amit várunk ettől a szolgáltatástól. Sminktetoválóként óriási a felelősség, hiszen megváltoztathatjuk a vendég arcát, amit csak nagy szakmai alázattal szabad végezni. Minden tetoválás egyformán egy új kihívást jelent, és fantasztikus  érzés, ha a munkám által a vendég aztán jobban érzi magát a bőrében, szebbnek találja az arc egészét, magabiztosabb, pozitívabb lesz a kisugárzása.

Schneider Mirjána
Kozmetikus, sminktetováló tréner
http://szepsmink.webnode.hu/

Szerző: Vági-Tóth Lilla - Budapestimami

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére