Jelenlegi hely

Dunaföldvár Magyar László Gimnázium és Szakiskola

Cím: 7020, Dunaföldvár Templom u. 5.
Tel.: 75/541-269
E-mail: magyarlaszlogimi@freemail.hu
http://www.magyarlaszlogim.atw.hu/​

Az eltelt 45 év alatt, több száz, több ezer tanuló végzett a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban, orvosok, jogászok, tanárok és sok, a környéken is elismert szakmáját magas szinten művelő szakember. Ma már több egykori diák gyermeke a gimnázium.

Iskolánkban a hagyományos erkölcsi és nevelési értékeket képviseljük a szülőkkel egyeztetve.

Általánosan elmondható erről a korcsoportról, hogy egyszerre jellemzi a gyermekeket a felfokozott mozgásigény és ugyanakkor a nagyfokú fáradékonyság. Mindkettőt az idegrendszer általános labilitása okozza.  Az új iskolarendszerbe való átmenet, a beilleszkedés nehézségei pedig még tovább fokozzák ezeket a problémákat. Így különösen fontos a nevelési elvek között a serdülő idegrendszer túlterhelésének elkerülése azaktív és passzív pihenés biztosításával. Másrészt a tanulók számára olyan cselekvési lehetőséget kell teremtenünk, amelyekben kiélhetik óriási aktivitásukat (szakkörök, sportkörök, az iskoláért vagy városért végzett társadalmi munka).

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére