Jelenlegi hely

Csokinyúl muffin

Pünkösd környékén már igazán időszerű elfogyasztani a húsvéti nyulakat (nem beszélve a Mikulásokról...). Még mindig van néhány, de már nagyon unjátok? Dobj össze egy tepsi csokinyúl muffint!

Hozzávalók kb. 24 kisebb darabhoz:

  • 12 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • kb. 150 gramm csokinyúl (vagy Mikulás, krampusz, bárányka, kiscsibe, tojás...)
  • egy csipet só

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. A tojásokat a cukorral robotgép segítségével verjük habosra (kb. 3 perc). A közelben tébláboló családtagoknak adjuk a kezébe a csokinyulakat egy zacskó és egy sodrófa kíséretében: épp lesz idejük apróra törni, mire a tészta elkészül.

A cukros tojáshoz több részletben adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, az olajat, a tejet és a tejfölt. A tejfölös kanalat tegyük félre. Ha nagyon híg a massza, adjunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, kevés tejet.

Keverjük a masszához az összetört csokinyulat is, és adagoljuk a muffinformába a korábban félretett tejfölös kanál segítségével. Legfeljebb háromnegyedéig töltsük a formákat, mert jócskán megnő majd a muffin! 30-35 perc alatt megsül.

Jó étvágyat!

 

Szerző: Sz. Szabina, Zalaimami

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére