Jelenlegi hely

Eszterlánc Alapítvány-Városi Bölcsőde

Városi Bölcsőde
7100 Szekszárd, Perczel Mór u.4.
Telefon/Fax: +36 74512062
E-mail: eszterlanc-bolcsode.hu

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Városi Bölcsődéje 1979-ben épült.

Megújúlt külsővel, két csoportszobával, öltöztetővel és fürdőszobával gazdagabban, májustól 125 férőhelyen várja  a  szekszárdi gyermekeket.

Bölcsődei ellátás:

Olyan életteret biztosít, ahol  a gyermekek harmónikus fejlődését segíti a környezet és a szakmai tevékenység.

Ebben a környezetben, személyre szóló, támogató, megerősítő nevelést kapnak, a szakmában elismert, gyermekszerető kisgyermeknevelőktől. Nevelési programunk a gyermekek fejlődésére építve változatos, gazdag tevékenységet nyújt.

A bölcsődei életbe a Szülővel történő fokozatos beszoktatást helyezzük előtérbe.

Nagyban számítunk munkánkban a szülők segítő-támogató magatartására.

Tágas, parkosított udvar, kerti játékok, pancsoló, fedett terasz egész éven át ideális környezetet biztosít a gyermekek fejlődéséhez.

A szabadlevegőn tartózkodás, a szabadban történő játék, a gyermekek jó kondícióját és edzettségét biztosítja. Sokféle mozgásfejlesztő eszköz áll a gyerekek rendelkezésére. 

A csoportszobák korszerű berendezései, játszó és pihenősarkok kialakításával a gyermekek , egyéni és a csoportos játék igényét és pihenés, visszavonulás lehetőségét is biztosítják.

A gyermekek minőségi táplálását a Diákétkeztetési Kft. biztosítja. A gyermekek korának megfelelő, változatos és kiváló minőségű ételek, a táplálék-allergiás gyermekek ellátását is lehetővé teszik.

Családi délutánokon, és a gyermekünnepek előtt a kisgyermeknevelők várják a szülőket, testvéreket. E találkozásokon az együtt játszás élménye, ünnepi ájándékkészítés, jó hangulatú beszélgetés mélyíti a család és a bölcsőde kapcsolatát.

Az intézmény gyakorló helyet ad a főiskolai szakirányű képzésnek.

Bölcsődei felvétel:

Bölcsődébe felvehető minden olyan 20 hetes - 3 éves korú csecsemő-kisgyermek, akinek szülei nem tudják biztosítani napközben ellátását.

A gyermekvédelmi törvény 42/A.§-a értelmében a felvételnél előnybe kell részesíteni azt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket, akinek szülője vagy más törvényes képviselője igazolja, hogy munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll.

A gyermek felvételét a szülő hozzájárulásával kezdeményezheti a védőnő, gyermekjóléti szolgálat, védőnő, Gyámhatóság is.

Egész évben folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket. Május végén beiratkozást tartunk a várható igények felmérése céljából. Nyitott napokon lehet az intézményt látogatni.

Bölcsőde nyitvatartása: 6-18 között a szülők igényének felmérése alapján.

Felvételi kérelem letölthető

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére