Jelenlegi hely

Dunaföldvár Magyar László Gimnázium és Szakiskola

Cím: 7020, Dunaföldvár Templom u. 5.
Tel.: 75/541-269
E-mail: magyarlaszlogimi@freemail.hu
http://www.magyarlaszlogim.atw.hu/​

Az eltelt 45 év alatt, több száz, több ezer tanuló végzett a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban, orvosok, jogászok, tanárok és sok, a környéken is elismert szakmáját magas szinten művelő szakember. Ma már több egykori diák gyermeke a gimnázium.

Iskolánkban a hagyományos erkölcsi és nevelési értékeket képviseljük a szülőkkel egyeztetve.

Általánosan elmondható erről a korcsoportról, hogy egyszerre jellemzi a gyermekeket a felfokozott mozgásigény és ugyanakkor a nagyfokú fáradékonyság. Mindkettőt az idegrendszer általános labilitása okozza.  Az új iskolarendszerbe való átmenet, a beilleszkedés nehézségei pedig még tovább fokozzák ezeket a problémákat. Így különösen fontos a nevelési elvek között a serdülő idegrendszer túlterhelésének elkerülése azaktív és passzív pihenés biztosításával. Másrészt a tanulók számára olyan cselekvési lehetőséget kell teremtenünk, amelyekben kiélhetik óriási aktivitásukat (szakkörök, sportkörök, az iskoláért vagy városért végzett társadalmi munka).

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére