Jelenlegi hely

Dunaföldvár Magyar László Gimnázium

Cím: 7020, Dunaföldvár Templom u. 5.
Telefon/fax: 75/541-269
E-mail: magyarlaszlogimi@freemail.hu
http://magyarlaszlogim.atw.hu/

 

Magyar László Gimnázium története

 

A volt Ferences kolostorban, a háború előtt kórház működött, utána pedig a honvédség irodái voltak. A "csokoládégyár" (ez volt a fedöneve a laktanyaépítésnek) felépülése után üressé vált épületben '52-ben megkezdődött a tanítás. Rojkó József az I. számú Általános Iskola igazgatója vezetésével a Megyei Művelődési Osztály kezdeményezésére megszervezték a gimnáziumi oktatás feltételeit. A megye működő gimnáziumaiból biztosították a szemléltető eszközöket, a könyvtárat pedig Szekszárdról töltötték föl. "Beszervezték" a leendő tanulókat helyből, illetve Rojkó József dr. Ványi Gáborral a II. számú Általános Iskola igazgatójával körbekarikázta a környék: Solt, Baracs, Mezőfalva, Dunaegyháza, Madocsa, Bölcske, Előszállás... általános iskoláit. A sikeres toborzó körút eredményeképpen ősszel két osztállyal indult a tanítás.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére