Jelenlegi hely

Ünnepi panettone torta

Nálunk idén is ez a sütés nélküli panettona torta áll az első helyen a karácsonyi édességek közül. Panettone kuglófot bármelyik üzletben be tudunk szerezni, az összeállítással pedig bő fél óra alatt meg is vagyunk. 


Hozzávalók:

  • 1 kg-os panettone kuglóf
  • 8 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 3 dl Hulala habtejszín
  • 6 evőkanál Marsala vagy rum (ahol gyerekek vannak, ott rumaroma) + 8 evőkanál a krémhez keverve
  • 6 evőkanál csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
  • 6 evőkanál durvára vágott pisztácia
  • 6 evőkanál gránátalma mag

A díszítéshez:

  • 3-4 ek. durvára aprított pisztácia
  • 3-4 ek. csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
  • 6 ek. gránátalma mag
  • 3 db fehér színű, házi készítésű habcsók vagy habkarika

Én mindig egy kilós kuglófot veszek, így a tetejéből le is vágunk mindjárt kb. 5 centit, aminek elfogyasztására mindig van jelentkező a gyerekek közül.
A tetejétől megfosztott panettonét 3 egyenlő tortalapra vágjuk. Tegyük bele tortaformába és csepegtessük meg az alkohollal vagy rumaaromával. 

A tojásokat keverjük ki habosra a cukorral, tegyük bele a mascarponét és az alkoholt/rumaromát, amíg krémes állagú lesz együtt is. Fakanállal keverjük hozzá a csokit, pisztáciát és a gránátalmát.
Verjük fel a tejszínt, de ne legyen nagyon kemény. Ha ezzel is megvagyunk,  óvatosan keverjük a mascarponés krémhez a tejszínhabot. 


Kenjük meg rétegenként a panettone lapokat a krémmel és a végén a tetejét is fedjük be a mascarponés krémmel. Tegyünk félre belőle, hogy tálaláskor a torta oldalát is be tudjuk vonni vele.

Legalább egy éjszakára tegyük hútőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a torta tetejét szórjuk meg a gránátalmával, pisztáciával, csokival és az összetört habcsókot szórjuk rá a tetejére. 

 

Jó étvágyat!

Monorimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Szeptember 26-án világszerte a Tiszta Hegyek Napját ünnepeljük. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a hegyvidéki környezet nemcsak gyönyörű és lenyűgöző, hanem sérülékeny is. A hegyek ökoszisztémái kiemelten fontosak: innen ered az ivóvíz jelentős része, otthont adnak ritka növényeknek és állatoknak, és pihenést, feltöltődést nyújtanak az emberek millióinak.
Ugrás az oldal tetejére