Jelenlegi hely

Micimackó és Róbert Gida igaz története a mozikban

A Viszlát, Christopher Robin című film nem csak mese, hanem elgondolkodtató életrajzi film a világ egyik legismertebb meséjének keletkezéséről, apa és fiú kapcsolatáról.

Ki ne ismerné Micimackót, Malackát, Zsebibabát, Tigrist és a Százholdas Pagony többi lakóját?

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az első világháborút követő években.

A mese születésének hátteréről kevesebbet tudunk. A.A.Milne harcolt az az első világháborúban, ahonnan mély lelki sebekkel tért haza. Már ismert író volt, amikor megszületett kisfia, Christopher Robin.

Családjával vidékre költözik, hogy a nyüzsgő nagyvárost elhagyva nyugalmat találjon. Ott sok időt tölt a 6 éves fiával, ebben az időszakban születik meg a Százholdas Pagony világa, benne Róbert Gidával és Micimackóval. A fiú igazi játék állatkái és plüssfigurái inspirálták a karakterek megalkotását.

A Micimackó könyv megjelenése váratlan és hatalmas sikert hozott, a hírnév megnehezítette és veszélyeztette a kisfiú gyermekkorát. A mese hátterében személyes traumák és családi küzdelmek állnak.

A korhatár-besorolás szerint (12) nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek készült a film, nem csak Micimackó rajongóknak.

Viszlát, Christopher Robin
Goodbye Christopher Robin
angol életrajzi dráma, 107 perc, 2017 

- Budapestimami -